KONYA / AHIRLI - Akkise Mustafa Kemal Çok Programlı Anadolu Lisesi

Tarihçe

Okulumuz 1985 öğretim yılında Eski Belediye binasında eğitim ve öğretime başlamıştır. Daha sonra yeni lise binamızda eğitime öğretime geçmiştir. İlkokulun 8 yıl olmasından sonra yeni lise binamız ilköğretime verilmiştir. Lisemiz ise daha önceden yapılmış olan bir ilköğretim binasına nakledilmiştir.1997-1998 öğretim yılından 2010 yılına kadar Akkise Mustafa Kemal Lisesi olarak öğretime devam etmiş, 2010 yılında Çok Programlı Liseye dönüştürülerek Akkise Mustafa Kemal Çok Programlı Lisesi adını alarak eğitim ve öğretime devam etmektedir. şu anda okulumuzda; 1 müdür odası, 1 öğretmenler odası, 1 arşiv, 1 hizmetli odası, 2 BT sınıfı ve 10 derslik vardır. Akkise'nin Konya merkeze uzaklığı 90 km olup, bağlı bulunduğumuz ilçeye uzaklığı ise 15 km.dir. Yakın çevrede Bozkır ve Seydişehir ilçeleri vardır. Akkise'nin Bozkır ve Seydişehir'e uzaklığı ise 30'ar km.dir. Söz konusu merkezlere ulaşım, memur servisi ve yolcu minibüsleri ile yapılmaktadır.

Yayın: 01.12.2017 - Güncelleme: 23.02.2021 23:47 - Görüntülenme: 569